szabadságra vágytak

2019.07.15. 22:36

Ezer kilométert tett meg lopott autóval négy gyerek Ausztráliában

A 10 és 14 év közötti gyerekek készpénzzel és horgászbotokkal felszerelkezve szöktek meg otthonról.

Forrás: Shutterstock

Fotó: FamVeld

A négyfős brigádot – egy 10 éves kislányt, egy 14 éves és két 13 éves fiút -, a szomszédos Új-Dél-Wales állam Grafton nevű városában csípte el vasárnap este a rendőrség, több mint ezer kilométerre délre a gyerekek otthonától, miután egyikük apjának autójával indultak útnak szombaton a Queensland állambeli Rockhamptonból, készpénzzel és horgászbotokkal felszerelkezve.

A szökevények valószínűleg két benzinkutat is fizetés nélkül hagytak el tankolás után.

A rendőrség már a Graftontól 160 kilométerre nyugatra lévő Glen Innesben azonosította a gyerekek járművét, ám a fiatal sofőr korára és az útviszonyokra való tekintettel az üldözés felfüggesztése mellett döntöttek.

A gyerekeket később Graftonban sikerült beérni. Williams szerint a rendőröknek erővel kellett kinyitniuk a jármű ajtaját, mert a gyerekek bezárkóztak az autóba, de senkinek nem esett bántódása.

Az ügyben vádemelés várható, ám a rendőrség ez idáig nem tudta kikérdezni a gyerekeket, mert erre kizárólag a szüleik jelenlétében van lehetőség.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!