Tíz napig rúgta a bőrt

2018.10.16. 18:00

Ez a fickó a Mount Everestig dekázott – videó

A freestyle-futballban többszörös világcsúcstartó John Farnworth a nem mindennapi mutatvánnyal adományokat gyűjtött az időskori demencia és az Alzheimer-kór gyógyítására, amelyben nagyapja is meghalt tavaly áprilisban.

John Farnworth márciusban teljesítette élete legnagyobb kihívását, tíz napon át dekázva ért fel a Mount Everest alaptáborába, illetve még annál is tovább. Ám Farnworth nem magamutogatásból rúgta a bőrt mintegy hatezer méteres magasságig. Azért indult útnak, hogy adományokat gyűjtsön az időskori demencia és az Alzheimer-kór gyógyítására, amelyben nagyapja is meghalt tavaly áprilisban – adja hírül a csupasport.hu.

Végül 5500 font, azaz mintegy kétmillió forint gyűlt össze.

„Az utolsó két nap volt a legnehezebb. A hosszabb túrákhoz már hozzászoktam, de a terephez, a magassághoz és a hideghez nem” – mondta már ereszkedéskor Farnworth, akit két barátja kísért el az útra, amiről videót is készítettek.

Borítókép forrása: Youtube / John Farnworth

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!