Ország-világ

2020.08.06. 09:10

Esküvői videóján sodorta el a bejrúti robbanás a menyasszonyt (videó)

Éppen az utcán készítettek felvételt egy menyasszonyról a pusztító robbanás alatt.

Bejrút, 2020. augusztus 5. Megrongálódott épületek Bejrútban, a kikötõben bekövetkezett, hatalmas erejû, kettõs robbanás utáni napon, 2020. augusztus 5-én. A detonációk következtében legkevesebb száz ember életét vesztette, több mint négyezren megsebesültek, 200-250 ezer közé tehetõ azoknak a száma, akik elveszítették otthonukat. Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították, és gyásznapot hirdettek. A robbanások okát még vizsgálják. A jelek szerint petárdaraktárban keletkezett tûz okozta az elsõ robbanást, a második pedig azért lett rendkívüli erejû, mert nagyon nagy mennyiségû, 2700 tonnányi ammónium-nitrát robbant be, amelyet hat éve kobozott el, és azóta egy kikötõi raktárban tárolt a vámhivatal. MTI/EPA/Nábil Munzer

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Nábil Munzer

Egy esküvői videós, Mahmud Naquib éppen akkor készített felvételt a menyasszonyról, amikor a fél várost romba döntő robbanás történt Bejrútban – írta az Origo az ORF osztrák közmédia híroldalára hivatkozva.

A videó elején Israa Seblani libanoni orvos látható az esküvői ruhájában, a nő boldogan mosolyog a felvételen.

Aztán egy hatalmas robbanás hallatszik, látszik, ahogy a detonáció erejétől az emberek elesnek, por lep el mindent, az ablakok, betörnek, és mindenki menekül.

A felvétel végén látszik, hogy valaki bekíséri az épületbe a menyasszonyt. Úgy tudni, sem ő, sem a videós nem sérült meg súlyosan.

Borítókép: Megrongálódott épületek Bejrútban, a kikötőben bekövetkezett, hatalmas erejű, kettős robbanás utáni napon, 2020. augusztus 5-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!