Rejtély

2020.03.09. 17:09

Elpusztult 86 delfin Namíbia partjainál

Már legalább egy hete kimúlhattak.

Forrás: Shutterstock

Nyolcvanhat sötét delfin, köztük két néhány napos borjú pusztult el Namíbia délnyugati partjainál.

Az állatok bomló tetemeire Luderitz várostól 40 kilométerre, a Hottentot-öböl egyik elszigetelt strandján bukkantak pénteken rákhalászok – közölte hétfőn a dél-afrikai ország halászati és tengeri erőforrások minisztériuma, bejelentve, hogy azonnal vizsgálatot indított az állatok rejtélyes pusztulása okának kiderítésére.

Kolette Grobler tengerbiológus szerint a delfinek már legalább egy hete kimúlhattak. Nehéz lesz megállapítani pusztulásuk pontos okát, mivel a maradványok nagyon szétbomlottak – mondta.

„Feltételezzük, hogy egyikük megsérülhetett vagy beteg volt, segítséget kért társaitól és ez okozhatta azt, hogy partra vetődtek” – vélekedett Gobler.

A sötét delfinek Dél-Amerika, Ausztrália déli része és Új-Zéland valamint Afrika délnyugati része partjainak mentén őshonosak.

A többi delfinhez képest a sötét delfin kis és közepes méretű. Csapatban halakra, szardíniákra, makrélákra vadászik. Védett állat, vadászata szigorúan tilos.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!