bizarr baleset

2020.11.03. 13:11

Elkezdődött a szoborra futott metrókocsi mentése Rotterdamban

A vonat üres volt, a vezető az óriás cetuszonynak köszönhetően sértetlenül megúszta a balesetet.

An photo taken in Spijkenisse, on November 2, 2020 shows a metro train that shot through a stop block at De Akkers metro station, without making any casualty. - A Dutch metro train was saved from disaster on November 2, 2020, when it smashed through a safety barrier but was prevented from plummeting into water by a sculpture of a whale tail. The driver of the train, who was the only person on board, was unharmed in the incident which happened just after midnight at Spijkenisse, near the port city of Rotterdam. The front carriage was left hanging 10 metres (30 feet) above the water, propped up only by the giant silver-coloured sculpture -- called, improbably, "Saved by the Whale's Tail." (Photo by Robin Utrecht / ANP / AFP) / Netherlands OUT

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Elkezdték leemelni azt a metrókocsit, amelyik hétfő hajnalban a vágányzárat és az állomás falát áttörve egy hatalmas cetszobor tetején állt meg a magasban.

A munkálatokat kedden kezdték, hogy leemeljék a tíz méter magas műalkotás tetején, a két cetfarok egyikén landoló metrószerelvényt.

A baleset a hollandiai Rotterdam Spijkenisse külvárosában történt, a metró C vonalának végállomásán, hétfő hajnalban, éjfél után fél órával. A vonat üres volt, a vezető az óriás cetuszonynak köszönhetően sértetlenül megúszta a balesetet.

Kedd reggel óta két óriási sárga daru dolgozik a szobor körül, a leemelés előtt kábeleket erősítenek a vonat elejére. A helyi hatóságok szerint délutánra fejezik be a mentést.

A szerelvény vezetőjét a baleset okait vizsgáló rendőrség hétfőn kihallgatta, úgy tudni, hazamehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!