emberek között

2019.06.18. 20:23

Elképesztő utat járt be egy éhes jegesmedve

Éhes jegesmedvét láttak kóborolni az Oroszország sarkvidéki térségében fekvő Norilszk városának külterületén, több mint 800 kilométerre természetes élőhelyétől – közölték kedden helyi illetékesek.

Polar Bear( Ursus maritimus ),near the water edge along a barrier island outside Kaktovik, Every fall, polar bears (Ursus maritimus) gather near Kaktovik on the northern edge of ANWR, Barter Island, Arctic National Wildlife Refuge, Alaska. Biosphoto / Sylvain Cordier

Forrás: AFP / Biosphoto

Fotó: Sylvain Cordier

A láthatóan kimerülten kóborló vadállatról készült felvételek széles körben elterjedtek a közösségi portálokon Oroszországban.

Az állat vasárnap este jelent meg először az észak-szibériai város Talmak nevű ipari negyedében – mondta el Alexandr Korobkin környezetvédelmi illetékes az AFP francia hírügynökségnek.

Még mindig egy gyár környékén kószál, a rendőrség és rendkívüli helyzetek hivatalának illetékesei megfigyelik őt, ügyelve a térség lakóinak biztonságára

- tette hozzá.

Szakemberek egy csoportja szerdán érkezeik a városba, hogy szemügyre vegye az állatot és döntsön sorsáról.

A jegesmedvék egyre gyakrabban jelennek meg emberlakta területeken Oroszország északi részén, mivel a klímaváltozás és a térségbeli fejlesztések szűkítik élőhelyüket és élelemforrásaikat.

Azonban a sarki jégtől ilyen távoli helyen ritkán látni jegesmedvét.

Februárban a helyi hatóságok szükségállapotot hirdettek Novaja Zemlja félszigete egyik térségében, ahol tucatnyi élelmet kereső jegesmedve közelített meg egy falut, közülük néhány be is merészkedett az utcákra, a lakóházak közelébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!