végzett magával

2019.07.31. 14:00

Egy folyóban találták meg az eltűnt indiai „kávékirály” holttestét

Mint búcsúlevelében írta, hibákat követett el, de senkit sem akart becsapni vagy félrevezetni, egyszerűen kudarcot vallott vállalkozóként.

(FILES) In this file photo taken on October 8, 2015 coffee tycoon V.G. Siddhartha, owner of the Café Coffee Day chain, poses for a photograph at one of his coffeeshops in Ahmedabad. - Indian police on July 30, 2019 launched a major hunt for one of the country's richest men, coffee tycoon V.G. Siddhartha, after he went missing amid mounting fears for his safety. (Photo by SAM PANTHAKY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Egy dél-indiai folyóban találták meg halászok a hétfőn este eltűnt indiai „kávékirály”, V.G. Sziddhartha holttestét – jelentette be szerdán az indiai rendőrség, amely öngyilkosságot valószínűsít.

Az 57 éves üzletember nevéhez fűződik az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb indiai sikertörténete.

Sziddharta, akinek családja 130 éve foglalkozik kávékereskedelemmel, 1996-ban megalapította a Cafe Coffee Day Enterprises Ltd. nevű céget, napjaink legnagyobb indiai kávéházláncát, amelynek 1700 kávézója működik szerte a világon, főleg Indiában, de vannak üzletei például Ausztriában és Csehországban is.

Az üzletláncot a kávékultúra első számú népszerűsítőjeként tartják számon az alapvetően teafogyasztó Indiában.

A mágnás – India egyik leggazdagabb embere – azt mondta családjának, hogy a hegyekbe megy kikapcsolódni, ehelyett sofőrjével a dél-indiai Mangaluru város környékére vitette magát, ahol kiszállt a Netravati folyó hídján és úgymond telefonálni ment. A kocsijához azonban nem tért vissza, és a sofőr nem találta sehol a hídon.

Holttestét másfél nappal később a hídtól 500 méterre találták meg halászok a folyóparton.

Az indiai média szerint Sziddhartha depresszióban szenvedett azóta, hogy két éve az adóhatóság razziákat tartott kávébirodalma irodáiban. Úgy tudni, hogy nemrég tárgyalásokat kezdett az amerikai Coca-Cola konszernnel cége egy részének eladásáról.

Az áruházlánc elnökségének röviddel a halála előtt küldött levelében az üzletember arra panaszkodott, hogy egy meg nevezett magán tőkebefektető és az adóhatóság szorongatja. Mint írta, hibákat követett el, de senkit sem akart becsapni vagy félrevezetni, egyszerűen „kudarcot vallott vállalkozóként”.

A kávékirály egy volt indiai külügyminiszter lányát vette feleségül, az egyik legjobb kapcsolati hálóval rendelkező indiai üzletembernek számított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!