bellandur

2018.01.20. 09:30

Bevetették a hadsereget, hogy megfékezzék az égő tavat

Csaknem ötezer katonát is bevetettek egy teljesen elszennyeződött tavon keletkezett hatalmas tűz eloltásába a dél-indiai Bangalor város mellett – közölte szombaton a hadsereg.

Indian firefighters work next to a doused fire at Bellandur Lake in Bangalore on January 20, 2017. Bellandur Lake which is among the highly polluted lakes in the city caught fire due to suspected effluents. / AFP PHOTO / MANJUNATH KIRAN

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Manjunath Kiran

A tűz pénteken keletkezett a szennyvízzel, vegyi melléktermékekkel, építési törmelékkel telített, vízi növényekkel borított Bellandur tavon, és fenyegette már a lakott területeket, valamint egy katonai bázist is. A katonák erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült megfékezni a tüzet, szombat reggel már csak a füstje volt nagy – olvasható a közleményben.

2015-ben olyan nagy mennyiségű szennyvíz és ipari vegyi anyag került a tóba, hogy az kiöntött Bangalor egyes utcáira. A tó vizének vizsgálatakor kiderült, hogy rendkívül nagy a foszfor- és más szervetlenanyag-tartalma. Azóta gátat építettek köré, hogy megakadályozzák a kiömlését.

Borítókép: Gőzerővel folyik a lángok megfékezése.

AFP PHOTO / Manjunath Kiran

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!