elvek

2018.10.18. 13:58

Banksy eredetileg sokkal durvábban végezte volna ki a Léggömbös lányt (videó)

Az egész képet meg akarta semmisíteni.

Visitors are pictured as they watch 'Love is in the Bin' by British artist Banksy at Sotheby's auction house, London on October 14, 2018. During Sotheby's Contemporary Art Sale on 5th October the Banksy artwork 'Girl with Balloon' shredded through the bottom of the frame as it was sold. With Banksy being responsible for the shredding, the buyer has agreed to proceed with the sale and it is now titled 'Love is in the Bin' and said to be worth more than the £1.04million paid. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)

Banksy a közösségi médián tett közzé egy videót, amelyben közli, hogy a Sotheby's aukcióján valójában a Girl With Balloon (Lány léggömbbel) című képét teljes egészében meg akarta semmisíteni.

A Girl With Baloon (Lány léggömbbel) című képért folyó licitharcot alig két hete egy európai gyűjtőnő nyerte meg 1,04 millió fontos (386 millió forintos) ajánlattal. Ám alighogy lecsapott a kalapács, az aukció résztvevőinek elképedésére a kép keretébe épített önmegsemmisítő ledarálta az alkotás alsó felét.

A kép most már a Love is in the Bin (Szerelem a szemétben) címet viseli, és Banksy ügynöksége hitelesítette is – közölte a múlt héten a Sotheby's, amelynek szakértői úgy értékelték, hogy Banksy nem elpusztította egy képét, hanem egy újat alkotott.

A nyilvánosság elől rejtőzködő művész Shred the Love, the Director's Cut címmel posztolt egy háromperces videót, amelyből kiderül, hogy a performanszt korábban többször elpróbálta, és az eredetei cél az lett volna, hogy a kép keretébe épített megsemmisítő teljes egészében ledarálja az alkotást az aukción.

A graffitiművész Girl With Baloon című munkája először egy londoni ház falán jelent meg, később azonban számos nyomat készült belőle és egyik legismertebb képe lett.

Borítókép: AFP / ALBERTO PEZZALI / NURPHOTO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!