tele a Balaton

2021.08.19. 21:33

Az idén már 1 millió utast szállított a balatoni komp

Kiemelkedő a balatoni hajók utasforgalma az idén, a Kisfaludy komp csütörtökön már az egymilliomodik utasát szállította – közölte a Bahart.

20190821 Szántód Egymilliomodik komputasát köszöntötte szerdán a Bahart Zrt., a szerencsés mórahalmi turistákat értékes, százezer forint értékű kártyával jutalmazta a hajózási társaság a Kossuth Lajos komp fedélzetén. Fotók: Németh Levente NL Somogyi Hírlap

Forrás: Somogyi Hírlap

Fotó: Németh Levente

A társaság éves szinten is jelentős forgalomra számít, hiszen az eddigi rekordévben, 2019-ben 2 nappal később vitték az egymilliomodik komputast.

Ha teljesülnek a várakozások, az idén 20 éves forgalmi csúcs dőlhet meg.

A közlemény szerint csütörtökig 58 ezerrel több gépkocsit szállított a balatoni komp, mint tavaly.

Az utasok száma majdnem 150 ezerrel nőtt, ami közel 18 százalékos növekedés, míg a kerékpárforgalom több mint 7 százalékkal nőtt Szántódrév és Tihanyrév között. Hozzátették, hogy a személyhajózásban is érezhető az emelkedés, hiszen a 485 ezres utasszám több mint 101 ezerrel haladja meg az előző év azonos időszakának adatát. A hajózási szezon végéig a Bahart több mint 600 ezer utasra számít.

A 175. személyhajózási főidény augusztus 29-ig tart a Balatonon, a kompok egész évben közlekednek. A Bahart már a júniusi szezonnyitó alkalmából jelezte, hogy 2021-ben a járvány előtti forgalomra számít. 2019-hez képest tavaly a komp forgalma 90 százalékra, a személyhajóké 75 százalékra esett vissza. A növekvő forgalom miatt a társaság azzal számol, hogy a tavalyi 3,3 milliárd forintos árbevétel után idén 3,5 milliárd forint árbevétellel zárhat változatlan jegyárak mellett.

Borítókép: A 2019-es egymilliomodik komputas a Bahart Zrt. Kossuth Lajos kompjának fedélzetén Szántódon 2019. augusztus 21-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!