a legális munkáért

2019.01.23. 12:06

Az Arsenal és a Chelsea is az angol börtönök segítségére lesz

Összesen 32 élvonalbeli és alacsonyabb osztályú angol futballklub vesz részt abban a programban, amelyben helyi börtönökkel szövetkezve próbálják csökkenteni a visszaesők aranyát az elítéltek körében.

Chelsea's Italian head coach Maurizio Sarri (L) shakes hands with Arsenal's Spanish head coach Unai Emery before the English Premier League football match between Arsenal and Cheslea at the Emirates Stadium in London on January 19, 2019. (Photo by Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Az egyesületek a büntetés-végrehajtási intézetek képviselőivel közösen azon dolgoznak majd – különböző támogató, életvezetési tanácsokat adó összejövetelek keretében -, hogy az elítéltek szabadulásuk után legális, fizető munkát találjanak maguknak.

Az ötletgazda David Dein, az Arsenal korábbi alelnöke volt, aki azt mondta, a kezdeményezés óriási érdeklődést és lelkesedést váltott ki mindkét oldalon.

A programba – amely a tervek szerint 2019 második negyedévében rajtol majd – a játékvezetői bizottság is beszáll oly módon, hogy tanfolyamokat tart a raboknak.

A Premier League-ből az Arsenal, a Bournemouth, a Brighton, a Cardiff City, a Chelsea, az Everton, a Fulham, a Leicester City, a Liverpool, a Manchester City, a Newcastle United, a Southampton, a Tottenham Hotspur és a West Ham United csatlakozott a kezdeményezéshez.

Borítókép: Maurizio Sarri és Unai Emery az Arsenal-Chelsea bajnoki rangadó előtt

AFP / IKIMAGES / Ian Kington

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!