Gyilkos harapás

2018.01.04. 15:26

Álmában marta halálra a kobra

A kilencéves kislányt holtan találták szerda reggel, ujján a kígyómarás nyomával. Az állat még a szobájában volt.

Forrás: flickr.com

Fotó: tontantravel

A kilencéves gyermeket a nagymamája találta holtan szerdán reggel a szobájában egy kétméteres kobra társaságában. A kislány jobb kezének mutatóujján harapás nyoma látszott.

A család szerint a mérges kígyó már a kislány szobájában lehetett, amikor az aludni ment, és valószínűleg álmában, véletlenül ért hozzá a kobrához, amely megmarta.

A Szurat Thani dél-thaiföldi tartományban élő család már több kobrát felfedezett és agyonvert a házban.

Thaiföldön sok a kígyó, csak Bangkokban 32 ezret fogtak be belőlük tavaly, de a nagy többségük óriáskígyó (piton), amelynek marása nem mérgező. A kobraharapás ritka, nem is vezetnek róla statisztikát.

A kígyóészlelések száma növekvőben van a turisták által kedvelt délkelet-ázsiai országban, mivel egyre több lakónegyed épül kobrák és más kígyók természetes élőhelyének számító területeken.

A múlt héten Lindsay Lohan hollywoodi színésznő posztolt közösségi oldalán fotókat harapásnyomokat viselő csuklójáról. A sztárt Phuket üdülőszigeten, túrázás közben marta meg egy kígyó.

Borítókép: Flickr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!