Tragédia

2020.05.05. 15:02

Aligátor ölt meg egy nőt, aki túl közel merészkedett az állathoz

Aligátor végzett egy amerikai nővel egy dél-karolinai tónál. A nő – egyik barátjának elmondása szerint – közel akart kerülni az állathoz, és nem is sikoltott, amikor az megtámadta és magával húzta őt a vízbe. A nő meghalt, az aligátort lelőtték.

Forrás: Shutterstock

Az 58 éves Cynthia Covertet pénteken a Kiawah-szigeten érte a támadás

közölték a charlestoni hatóságok.

A nővel lévő szemtanú elmondása szerint Covert különösen viselkedett, és közel ment az állathoz. Amikor 1,5 méterre megközelítette, a hüllő rárontott és szájával megragadta.

A Johns-szigetről származó Covert egy hangot sem adott ki, amikor az aligátor lerántotta magával a vízbe

mondta el a szemtanú a rendőrségnek.

Többen lapátokkal ütötték az állatot, de az egyre mélyebbre úszott. Amikor a hatóságok a helyszínre érkeztek, az aligátor áldozatával időnként fel-felbukkant a vízből, ekkor sikerült kilőni a ragadozót.

Tűzoltók segítségével húzták ki Covert testét a tóból, ekkor azonban már élettelen volt. A hétfői boncolás eredménye szerint Covert halálát fulladás okozta.

Az elmúlt négy évben ez a harmadik halálos kimenetelű aligátortámadás Dél-Karolinában, azelőtt egyetlen ilyen esetet sem regisztráltak. 2016-ban egy charlestoni idősotthonból elkóborló 90 éves nőt, 2018-ban pedig egy, a Hilton Head-szigeten kutyáját sétáltató 45 éves nőt ölt meg aligátor.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!