roger, ráfér egy mosás a gépre

2018.09.28. 08:46

A tengerben kötött ki egy utasszállító repülőgép

Túlfutott a kifutópályán és a tengerben állt meg egy utasszállító repülőgép a Mikronéziai Szövetségi Államokban pénteken, a gépen tartózkodó utasokat és a személyzetet csónakokon mentették ki a gépből – közölte egy légügyi tisztviselő.

This picture taken by James Yaingeluo on September 28, 2018 shows locals approaching to rescue passengers of the crashed Air Niugini aircraft on the remote Island of Weno, in Micronesia. An Air Niugini aircraft ditched into a lagoon after overshooting the runway on the remote island of Weno but there were no serious injuries, local media reports said. / AFP PHOTO / JAMES YAINGELUO / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / JAMES YAINGELUO" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVE

A beszámoló szerint a Air Niuguni pápua új-guineai légitársaság gépét a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozó Weno szigeten lévő Chuuk nemzetközi repülőtéren érte a baleset.

Jimmy Emilio, a repülőtér igazgatója elmondta, hogy a gép 150 méterrel elvétette a leszállópályát. A gép túlfutott a pályán és a vízben félig elsüllyedt.

A helyszínen készült felvételeken látható, hogy a Boeing 737-es típusú gépet csónakok közelítették meg, hogy kimenekítsék a 36 utast és a 11 főnyi személyzetet. Mindenkit sikerült kihozni a gépből. Az utasokat kórházba vitték, de komolyabb sérülés nem történt.

Egy utas, Bill Jaynes videofelvételt is készített, amelyet feltett a Pacific Daily News című lap internetes oldalára. Ezen az látható, hogy a gépnél csónakokba menekítik az embereket. Az utas elmondta, először azt hitte, hogy kemény landolásuk volt, de egy lyukat látott meg a gép oldalában, amin keresztül víz áramlott a törzsbe. Azt gondolta, ez nem olyan, ahogy a dolgok ilyenkor (leszálláskor) történnek. A kabinban derékig ért a víz, mielőtt kívülről segítségükre siettek.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért történt a baleset.

Borítókép: a mentés pillanatai

AFP / James Yaingeluo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!