Ajándékot nem vitt

2022.09.14. 11:08

Meghívó nélkül érkezett egy medve a születésnapi partira (videó)

Egy család videón rögzítette, amint egy fekete medve megrohanta a kertben a születésnapi partira kirakott finomságokat, mielőtt angolosan továbbállt volna.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotós: Dolores M. Harvey

Rauf és Laura Majidian egy videót rögzítettek arról a fekete medvéről, amely a West Hartford-i otthonukban megrohanta a születésnapi partira kirakott finomságokat, mielőtt angolosan továbbállt volna.

Egy születésnapi piknik nagy meglepetéssel ért véget egy connecticuti család számára, amikor egy fekete medve bukkant elő az erdőből, majd megdézsmálta a süteményeket. Rauf és Laura Majidian videón rögzítették, ahogy az állat szó szerint megrohanta a kétéves fiuk, Cyrus partijára kirakott finomságokat tartalmazó asztalt West Hartford otthonukban.

A buzgó maci magába tömött néhány süteményt, mielőtt elsétált volna, miközben figyelmen kívül hagyta a gyümölcsleves dobozokat és egy kosár kenyeret.
Kicsit félek, egy kissé meg vagyok ijedve, de mindenki biztonságban van – mondta Laura Majidian a WTNH News helyi állomásnak, amit a The Guardian online portál idéz.

Hozzátette, hogy amikor a medve megjelent ő és más felnőttek gyorsan összegyűjtötték és bevitték a házba a gyerekeket, akik addig a szabadban játszottak. Elmondása szerint az állat nem foglalkozott velük, amikor megpróbálták elriasztani.
A család beszámolója alapján mindenki a hátsó udvarban ünnepelt, amikor meghallottak egy furcsa zajt. Mindannyian megfordultak és már ott is volt a medve. A felnőttek kiabálni kezdtek, de az rájuk sem hederített. Connecticut medvepopulációja növekszik az elmúlt években, idén már több mint 8000 észlelésről számoltak be az állam energiaügyi és környezetvédelmi hivatal vadon élő állatokkal foglalkozó részlegének. És bár a fekete medvék általában félénkek, titokzatosak és félnek az emberektől, ha azonban rendszeresen találnak élelmet a házak és emberi tevékenység menti területek közelében, akkor ezek az állatok könnyedén odaszoknak, de csak ritkán viselkednek agresszívan.

Laura Majidian elmondta, hogy a múlt hétvégi parti volt az első alkalom, hogy egy medve érkezett a házukba, bár hasonló esetek már történtek a környékükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!