Remek számok

2022.09.20. 18:50

A II. Erzsébet előtt tisztelgő tematikus nap kiugró nézettséget hozott a Hír TV-nek

Kiugró nézettségi adatokat és piaci részesedést hozott a Hír TV-nek az az egész napos műsorfolyam, amellyel a televízió II. Erzsébet emléke előtt tisztelgett, illetve közvetítette az elhunyt uralkodó temetését. A királynőről szóló, Magyarországon egyedül a Hír TV-n sugárzott exkluzív dokumentumfilmre szintén tömegek kapcsoltak.

III. Károly brit király a brit hadsereg gránátos őrezredének zászlaját helyezi édesanyja, II. Erzsébet néhai brit uralkodó koporsójára a windsori kastély Szent György-kápolnájában rendezett temetésen 2022. szeptember 19-én

Forrás: MTI/AP/Pool/PA

Fotó: Jonathan Brady

2022. szeptember 19-én (2.00–23.59) a Hír TV az AGB-mérés bevezetése óta az eddigi legmagasabb mért átlagos piaci részesedését érte el mind a felnőtt lakosság (5,96 százalék shr), mind pedig a 18–59 éves lakosság (3,92 százalék shr) körében. Mindkét célcsoportban ez a kiugró érték a harmadik legjobb nézettségű csatornává emelte a hírcsatornát. A Hír TV-re 1 285 098 felnőtt kapcsolt, és egy átlagos elért néző 103 percet töltött a csatorna nézésével.

A II. Erzsébet (1926–2022) – Végső búcsú II. Erzsébet királynőtől című egész napos műsorfolyam 821 756 főt tudott elérni, és a tévét nézők 10,31 százaléka választotta (felnőtt lakosság). A műsor adásideje alatt a (10.36–18.18) a Hír TV a harmsadik legsikeresebb csatorna volt mind a 18+, mind a 18–59 évesek (7,79 százalék shr) körében. A magas iskolai végzettségűeknél (18+) viszont nem volt másik csatorna, amelyik jobb teljesítményt tudott volna elérni, mint a Hír TV a közvetítés alatt (16,81 százalék shr).

Az esti Tisztelet Őfelségének, a Királynőnek című angol dokumentumfilm szintén kiugró nézettséget jelentett a csatornának. A BBC által készített és Magyarországon kizárólag a Hír TV-n sugárzott exkluzív dokumentumfilm több mint félmillió nézőt vonzott (510 182 RCH) és 5,73 százalékos közönségarányt ért el (felnőtt lakosság). A közel hatszázalékos piaci részesedéssel az esti órákban a műsor adásideje alatt a harmadik legnézettebb csatorna volt a Hír TV (csak a TV2 és az RTL Klub tudott nagyobb értéket elérni). A budapesti felnőtt lakosság körében pedig még ennél is jobb eredményt ért el a Hír TV, hiszen a második legnagyobb nézettségű televíziós adó volt.

Forrás: Nielsen közönségmérés

 

Címkék#Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!