A víz az úr

2022.08.17. 16:20

Szudánban emberéleteket is követeltek a heves esőzések

Legalább hatvanhatan meghaltak és huszonnyolcan megsérültek Szudánban az esős időszak júniusi kezdete óta zajló heves áradásokban – közölte kedden Abdul-Dzsalil Abdul-Rahim dandártábornok, a szudáni polgári védelmi tanács szóvivője.

Az ítéletidő 136 ezer embert érint

Forrás: Anadolu Agency via AFP

Fotó: Sami Alopap

Mint mondta, az árvizek mintegy 24 ezer lakóépületben okoztak komoly, akár helyrehozhatatlan károkat. Az utóbbi hetekben az interneten több felvétel is megjelent elárasztott utcákról és személyes holmijukat mentő emberekről.

Az állami fenntartású humanitárius segélyező bizottság szerint az ítéletidő 136 ezer embert érint Szudánban, a 18 tartomány közül 12-t.

Az ENSZ humanitárius ügyekért felelős koordinációs irodája (OCHA) úgy tudja, hogy az országban 238 egészségügyi intézmény került víz alá.

Szudánban az esős időszak júniustól szeptember végéig tart, az áradások rendszerint augusztus–szeptemberben tetőznek. Tavaly több mint nyolcvan ember halt meg áradásokhoz köthető balesetekben.

Tavalyelőtt a hatóságok három hónapos országos vészhelyzetet hirdettek természeti csapás miatt, miután a heves esőzések és az áradások hozzávetőleg száz ember életét követelték és százezernél is több lakóépület került víz alá.

 

Címkék#árvíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!