Nemzeti összetartozás napja

2022.05.30. 14:30

Több ezer Kárpát-medencei középiskolás a Rákóczi Szövetség programjain

Több ezer Kárpát-medencei középiskolás vehet részt a Rákóczi Szövetség nemzeti összetartozás napi és pünkösdi programjain.

A szervezet hétfői közleménye szerint 

a június 4-ei diákutaztatási programjukkal 71 középiskola több mint háromezer diákja utazik legalább egy határ átlépésével egy másik iskolához.

Június 2-án, csütörtökön hajnalban a Boldogasszony-zarándokvonattal háromszáz Kárpát-medencei és nagyvilágban élő középiskolás utazik a csíksomlyói pünkösdi búcsúba. A zarándoklatra induló diákok a Rákóczi Szövetség katolikus középiskolai szervezeteit képviselik. További száz kárpátaljai zarándok június 3-án indul a Misszió zarándokvonattal a búcsúba a szövetség támogatásával és a Misszió Tours szervezésében. 

A június 4-ei nemzeti összetartozás napi ünnepség alkalmából több száz felvidéki és magyarországi diák érkezik a Kossuth térre, ahol az Országgyűlés Hivatala szervezésében rendhagyó történelemórákon vehetnek részt, amelyek meghatározó része a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye

- közölték.   

A Rákóczi Szövetség a központi megemlékezését június 4-én a sátoraljaújhelyi Rákóczi-táborban szervezi ezer Kárpát-medencei középiskolással - jelezték.

Borítókép: Idegenvezetéssel egybekötött rendhagyó történelemórán vesznek részt diákok a Rákóczi Szövetség szervezésében az Összetartozás Emlékhelyénél a nemzeti összetartozás napján, 2021. június 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!