Végzetes nyaralás

2022.03.26. 06:55

Belehalt sérülésébe a turista, akinek cápa harapott ki egy darabot a combjából

A támadásért egy tigriscápát okolnak, amely a nagy fehér cápa után leggyakrabban felelős halálos támadásért.

Meghalt egy 56 éves olasz turista a Karib-tengeren, a kolumbiai San Andres szigetén pénteken, amikor sznorkelezés közben megtámadta egy cápa. A férfi a súlyos vérveszteség miatt halt meg – írja a Daily Star nyomán az Origo.

Az olasz Antonia Roseto Degli Abruzzi a népszerű La Piscinita területén búvárkodott, amikor egy cápa megtámadta és kiharapott egy darabot a combjából.

Szemtanúk szerint a férfi jó úszó volt, többször kijött és visszament a vízbe. Már jó ideje a tengerben volt, amikor hirtelen a part felé indult és segítségért kezdett kiáltozni, körülötte pedig minden véres volt. Mauricio Valdonado segített a támadás után visszajutni a férfinek a partra, aki egyedül volt a strandon. A támadást követően azonban a férfi a súlyos vérveszteség miatt hipovolémiás sokkot kapott, és meghalt.

A sziget kormányának szóvivője elmondta, vannak ugyan olyan búvárprogramok, amelyekben a közelben cápák is vannak, de soha nem történt még semmilyen baleset.

Ez az első alkalom, hogy cápatámadás ér egy turistát San Andresben

– nyilatkozta szintén meglepődve Mirla Zambrano búvároktató.

A támadásért egy tigriscápát okolnak, amely a nagy fehér cápa után leggyakrabban felelős halálos támadásért, bár ezek még mindig rendkívül ritkának számítanak. Rodrigo Lopez tengerbiológus szerint az emberek nagyon aggódnak amiatt, ami történt, jelenleg nem engedik vízbe a turistákat a baleset környékén.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!