Keresik a rendőrök

2022.02.09. 18:16

Szöget vert egy terhes nő fejébe egy kuruzsló, hogy fia szülessen (képek)

Az asszonynak 3 lánya van, és a férje azzal fenyegette meg, hogy elhagyja, ha megint lányt szül, ezért fordult a nő egy hitgyógyítóhoz.

Rendőrségi hajtóvadászat folyik egy kuruzsló után, aki állítólag szöget vert egy várandós nő fejébe. A nő először fogóval próbálta meg kihúzni a fejéből az 5 centiméteres szöget, amikor nem sikerült, elment egy pesavari kórházba.

Azt mondta az orvosoknak, hogy saját maga verte bele a szöget a fejébe, később azonban bevallotta, hogy egy hitgyógyító volt, aki garantálta, hogy így fia fog születni.

A rendőrség akkor kezdett nyomozni, amikor a röntgenfelvétel felkerült az internetre. Hajder Khan, a Lady Reading kórház orvosa szerint a nő teljesen magánál volt, de borzalmas fájdalomtól szenvedett, amikor hozzájuk fordult segítségért.

A BBC hírportálja a helyi Dawn című lapot idézte, amely szerint a nő egy szomszédjától hallott a hitgyógyítóról. Az asszonynak 3 lánya van, és a férje azzal fenyegette meg, hogy elhagyja, ha megint lányt szül.

Három hónapos terhes, és a férje fenyegetése miatt ment a gyógyítóhoz

– mondták a kórházban a helyi lapnak.

Egyes szegényebb dél-ázsiai országokban úgy tartják, a fiúgyerek hosszú távon nagyobb pénzügyi biztonságot jelent a szülőknek, mint a lány, ezért egyre gyakoribbak a kuruzslók, az úgynevezett hitgyógyítók által elkövetett visszaélések. Pakisztán bizonyos részein, különösen az északnyugati törzsi területeken viszonylag sok a hitgyógyító, gyakorlatuk a szúfi valláson alapul, amelyet egyesek az iszlám miszticizmus egy formájaként írnak le.

A pesavari rendőrfőnök kedden a Twitteren azt írta, hogy speciális nyomozócsoportot alakítottak a hamis gyógyító elfogására, aki egy ártatlan nő életével játszott, amikor szöget vert a fejébe azzal az ígérettel, hogy fia fog születni.

Több napon át faggatták a kórház dolgozóit, hogy a kismama nyomára akadjanak, aki segíthet nekik azonosítani a kuruzslót. A nő ugyanis elhagyta a kórházat, ahogy a szöget eltávolították a fejéből.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!