Elindult

2022.02.17. 18:24

Itt a Budapesti Zsaruk, a BRFK podcastja

A budapesti rendőrök – követve a kommunikációs trendeket – a rendőrség történetében egyedülálló podcast sorozattal jelentkeznek. Minden csütörtökön 13 órától Budapesti Zsaruk!

Csütörtökön 13 órától startolt el a BRFK podcast sorozata, a Budapesti Zsaruk. Első, vagyis inkább nulladik adásában megismerhettük a két műsorvezetőt, Gál Sándor r. alezredest, a BRFK Életvédelmi Osztály vezetőjét, és Szabó Gergely r. főtörzsőrmestert, a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóját, akikkel ezentúl minden héten csütörtökön 13 órakor találkozhatunk. 

A podcast indulását egy budapesti háttérbeszélgetésen jelentették be. Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője azt mondta: a BRFK azért indította útjára ezt az új kommunikációs csatornát, mert úgy gondolják, hogy ezzel több embert elérhetnek.

A két, bűnügyi vonalon dolgozó rendőr vendégeikkel érdekes témákról beszélget majd, minden harmadik műsoruk pedig közvetlenül bűnügyekről szól, és nem csak rendőrökkel forgatnak majd.

A BRFK saját finanszírozásban stúdiót épített a podcastok elkészítéséhez, amelyeket nemcsak meghallgatni lehet, hanem videófelvételen megnézni is a közösségi oldalaikon.

Gál Sándor elmondta: 1995 óta foglalkozik emberölési ügyekkel, szeretné, ha jobban megismertethetnék az emberekkel a rendőri munkát. Hozzátette: sokan csak közlekedési szituációkban találkoznak rendőrrel, kevésbé tudják, hogy a rendőr életet is ment, vagy hogy mennyi energiát, pénzt emészt fel egy bűnügyi nyomozás.

Szabó Gergely főtörzszászlós azt emelte ki: megtiszteltetés beletanulni a podcastok készítésébe, ugyanakkor lehetőség is, hogy a szakmájához kapcsolódóan ismert emberekkel is beszélhessen.

A háttérbeszélgetésen elhangzott: a BRFK célja a podcastokkal, hogy jobban megismertesse a rendőri munkát, vonzóvá tegye a fiataloknak, és toborozni is tudjanak az adásokkal.

Borítókép forrása: BRFK Információs Portál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!