Bőséges örökség

2022.01.17. 11:45

Több mint 49 milliárd forint értékű Prince hagyatéka

Több tízmillió dollárt fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért.

Hat évvel Prince amerikai popsztár halála után lezárult hagyatékának felmérése. 156,4 millió dollár, vagyis 49 milliárd forint vár az örökösökre. A hatéves jogi csatározás után jövő hónapban indulhat a zenész vagyonának szétosztása.

Az Internal Revenue Service, az IRS, valamint a hagyatékot kezelő Comerica Bank and Trust által megállapított összeget az örökösök is elfogadták a The Minneapolis Star Tribune írása szerint.

A végső érték mellett eltörpül a Comerica korábbi 82,3 milliós becslése. Az IRS 2020-ban 163,2 millió dolláros értéket állapított meg.

Prince végrendelet nélkül halt meg 2016-ban, fentanil-túladagolásban.

Azóta több tízmillió dollárt fizettek ki ügyvédeknek és tanácsadóknak a hagyaték kezeléséért és az örökösök közötti elosztás megtervezéséért. Időközben azonban a világsztár két testvére, Alfred Jackson és John R. Nelson is elhunyt. Másik két testvére a nyolcvanas éveiben jár.

Végül a hagyatékot majdnem egyenlően osztják el a Primary Wave New York-i zenei cég és a zenészlegenda hat örököse közül a három legidősebb és családjaik között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!