Hajdan 10 centért árulták

2021.12.19. 19:44

Egy 1939-es Superman-képregény 2,6 millió dollárért kelt el árverésen

A képregényfüzetet, amelynek borítóján épületek teteje fölött lépked a szuperhős, egy névtelenséget kérő gyűjtő vásárolta meg.

Egy ritka 1939-es Superman-képregény, amelyet hajdan 10 centért árultak az amerikai újságosok, 2,6 millió dollárért (848 millió forint) kelt el egy online árverésen az Egyesült Államokban.

A Superman #1 képregényfüzetet, amelynek borítóján épületek teteje fölött lépked a szuperhős, egy névtelenséget kérő gyűjtő vásárolta meg a houstoni Mark Michaelsontól, aki 1979-ben vásárolta az eredeti vevőtől, majd egy klimatizált széfben őrizte azt mostanáig. Michaelson egykor képregények adásvételéből finanszírozta egyetemi tanulmányait.

A Jerry Siegel képregényíró és Joe Shuster képregényművész által megalkotott Superman volt az egyik első szuperhős, és az őt ábrázoló régi képregények jó áron kelnek el mostanság. A képregényfüzetek online árverésével foglalkozó ComicConnect.com áprilisban 3,25 millió dollárért adta el a Superman figuráját 1838-ban bevezető Acton Comics #1 egy példányát.

Az e héten eladott képregény azért kelt el magas áron, mert nehéz jó minőségű példányokat találni a Superman #1-ből - közölte Stephen Fishler, a ComicConnect elnök-vezérigazgatója.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!