Adni jó!

2021.11.16. 12:14

Rászorulókon segíthet az induló karácsonyi adománygyűjtésen

Az akció péntektől vasárnapig lesz a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban, országszerte 315 helyszínen.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén is karácsonyi adománygyűjtést indít a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A péntektől vasárnapig tartó tartósélelmiszer-gyűjtő akció 160 településen, 315 áruház részvételével, 300 karitatív szervezet közreműködésével és 6500 önkéntes munkájával valósul meg.

Az ünnepek közeledtével az Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2006 óta minden évben arra kéri az ország lakosságát, hogy gondoljanak a rászoruló emberekre, családokra, és áruházi vásárlásaik alkalmával az ő számukra is tegyenek a kosarukba egy tetszőleges tartós élelmiszert.

Az egyesületnek az elmúlt években 250 ezer tonnánál is több adományt sikerült így összegyűjtenie, amiből több mint 50 ezer nélkülözőnek tudtak élelmiszercsomagokat biztosítani az ünnepi időszakban.

Az idei gyűjtésre november 19-től, péntektől vasárnapig kerül sor a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro áruházaiban, országszerte 315 helyszínen. A Tesco a vásárlói által adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező pénzbeli támogatást is nyújt az Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amellyel az egyesület alaptevékenységét, élelmiszermentő munkáját finanszírozza.

Az élelmiszeradományokat az áruházakban a zöld mellényt viselő önkénteseknél lehet leadni a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon.

A rászorulók számára az olyan tartós élelmiszerek jelentik a legnagyobb segítséget, mint az étolaj, a cukor, a hús- vagy készételkonzerv, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a liszt, a tészta, a tartós tej, az édesség vagy bármilyen egyéb, hűtést nem igénylő termék.

Az összegyűjtött adományokat a gyűjtések helyszínének környékén, az ott működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatják el a rászorulókhoz az ünnepeket megelőző hetekben, illetve azt követően, 2022. január végéig.

Aki a hétvégén nem tud személyesen ellátogatni egyik áruházba sem, de szívesen segítené a gyűjtést, annak a Tesco Otthonról szolgáltatása kínál lehetőséget a jótékonykodásra.

Honlapjukon néhány kattintással online is lehet adománycsomagokat vásárolni a nélkülöző családok részére egészen december 5-ig.

A karácsonyi adománygyűjtésben résztvevő áruházak listája Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapján található meg.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!