Látványos felújítás

2021.09.07. 09:26

Újra az eredeti, kék színben pompáznak a Big Ben órájának mutatói

A 177 éves torony felújítása 2017-ben kezdődött.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A felújítás alatt álló londoni Big Ben órájára visszakerültek a mutatók, amelyek a restaurálás alatt visszanyerték eredeti, kék színüket. A 96 méter magas Erzsébet-torony munkálatai közben fedezték fel ugyanis a restaurátorok, hogy a torony órájának mutatóit eredetileg nem feketére, hanem kékre festették.

A torony felújítása egy 80 millió fontos, vagyis 32 milliárd forintos restaurálási projekt keretében valósul meg. A tervek szerint a munkálatokat jövőre fejezik be, amikor az átalakítások ideje alatt nagyrészt elcsendesült, 13 tonnás Big Ben-harang újra megszólalhat.

„Mindannyian vágyunk arra, hogy a Big Ben hangja jelezze az időt, és az állványzatot eltávolítsák a toronyról. De amikor az óra majd újra működni fog a jövő évi leleplezéskor, mindannyian egyet fogunk érteni abban is, hogy megérte türelmesnek lenni” – mondta Lindsay Hoyle, a brit parlament elnöke.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!