Nem mindennapi hősök

2021.08.09. 14:41

Kutyák mentettek ki a tengerből több mint egy tucat fuldoklót

Nyolc fiatal gyerek is volt a bajbajutottak között.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Három család 14 tagját, köztük nyolc 6 és 12 év közötti gyermeket mentettek ki a tengerből vízimentésre kiképzett kutyák vasárnap egy olaszországi fürdőhelyen.

A három család mintegy 100 méterre tartózkodott a parttól a Rómától délre fekvő Sperlonga strandján. Gumimatracaikat, gumicsónakjaikat és szörfdeszkájukat viszont egy hirtelen tengeráramlat elkapta, így a fürdőzők elsodródtak és nem tudtak visszajutni a szárazföldre. A magas hullámok miatt ráadául néhány gyermek bele is esett a vízbe.

A családok segélykiáltásait egy fiatal nő hallotta meg, aki értesítette a több száz méterre lévő vízimentőket. A szervezet három speciálisan kiképzett labradort, a négyéves Erost, a hétéves Myát és az ötéves Mirát küldték a vízben lévők segítségére. A mentőkutyák 20 perc alatt biztonságba is helyezték a családokat. A szokatlan mentőakciót 400 ember figyelte a partról, akik a sikeres küldetést hangos tapssal köszönték meg az állatoknak.

Gratulált a kutyáknak Sperlonga polgármestere, Armando Cusani is, aki szerint az eset bebizonyította, hogy helyes döntés volt mentőkutyák bevetésével megerősíteni a fürdőzők biztonságát.

Az olaszországi strandokon 1994 óta alkalmaznak vízimentőkutyákat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!