légibemutató

2021.08.06. 12:30

Ismét dübörgő gépmadarak várják a családokat Budaörsön

Különleges programmal várja a repülés szerelmeseit a harmadik Budaörsi Airshow augusztus 21-én. A Budaörsi Repülőtéren régi és új repülőgépek, légi- és földi bemutatók, kiállítások és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket.

Budaörs, 2017. június 20. Egy 1949-ben forgalomba állt LI-2 repülõgép repül a budaörsi repülõtér felett 2017. június 20-án. Nyolcvan éve, 1937. június 20-án nyitották meg a repteret, amely akkor az ország egyetlen nemzetközi repülõtere volt. MTI Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Történelmi harci repülőgépek, utasszállítók, helikopterek izgalmas légibemutatóival, földi látványosságokkal és gyermekprogramokkal várja az egész családot a harmadik alkalommal jelentkező Budaörsi Airshow. Augusztus 21-én szombaton az egész napos, ingyenes családi rendezvénynek a Budaörsi Repülőtér ad otthont.

A légibemutatók mellett a szülőket és a legkisebbeket családi és gyermekprogramok is várják majd.

A programban felvonulnak a szlovákiai Retro Sky Team bemutatóján második világháborús repülőgépek. Emellett sor kerül helikopteres, műrepülő- és ejtőernyős bemutatókra, illetve oldtimer és harci repülőgépek kiállítására is.

Aki pedig jókor pillant az égre, zoom objektív nélkül is éles fotókat készíthet a repülőtér felett alacsonyan áthúzó Boeing 737-800-ról.

A kicsiket gyermeksziget várja, valamint értékes nyereményekért versenghetnek a gyerekkvíz során. Azok pedig, akik a járványidőszakban elszoktak az utasszállító gépek látványától és illatától, egy Cessna Citatoin 500 sugárhajtású üzleti gép fedélzetén szerezhetnek luxusélményt.

A szervezők szándéka szerint, a „felhőtlen” szórakozás jegyében lehetőség lesz sétarepülésre, valamint haditechnikai kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. A felhők között megéhezők „újratöltéséért” a gasztroudvar felel majd, míg a különleges nap örök emlékét repülős ajándéktárgyak formájában akár haza is vihetik a látogatók.

Fotó: Budaörsi Repülőtér

Az esemény ingyenes, a jogszabályok alapján azonban a felnőtteknél érvényes védettségi igazolványhoz kötött. A 18 év alattiak pedig érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek társaságában vehetnek részt a programon, amelyen a szervezők ingyenes parkolót is biztosítanak. A nap hangulatáról a show házigazdájaként a legendás rádiós-lemezlovas Kiss Joe gondoskodik majd. A rendezvény a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Szerencsejáték Zrt. és az MVM Next támogatásával valósul meg.

További részleteket ITT találhatnak az érdeklődők.

Borítókép: Oldtimer Li-2-es repülőgép repül a Budaörsi Repülőtér felett 2017-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!