Járvány

2021.06.08. 08:28

Egy indiai állatkert oroszlánjai fertőződtek meg koronavírussal

Egy oroszlán elpusztult koronavírus-fertőzésben, nyolc másiknak pedig pozitív lett a tesztje egy indiai állatkertben.

A lion is given a shower to cool down as temperatures rise at a zoological park in the Indian city of Jamshedpur on May 2, 2014. As temperatures continued to rise across northern India, Meteorological Department officials predicted a high of 42 degrees by the end of the week. AFP PHOTO/STR (Photo by STRDEL / AFP)

Forrás: AFP / STRDEL

Fotó: AFP

A déli Tamilnádu államban, Csennai városban működő Arignar Anna Zoológiai Park személyzete a múlt héten észlelt

étvágytalanságot, orrfolyást és köhécselést egy oroszlánfalka tagjai körében.

Az ezt követő vizsgálat kilenc állat esetében mutatta ki a fertőzöttséget, közülük a Neela nevű kilencéves nőstény csütörtökön elpusztult.

A kimúlt oroszlán nem mutatta a betegség tüneteit, csak a halála előtti napon tapasztaltak nála némi orrfolyást.

A koronavírussal fertőzött oroszlánokat szoros megfigyelés alatt tartják, a tamilnádui állatorvosi egyetem szakértői pedig kezelésben részesítik őket a betegség ellen. Különös figyelmet szentelnek két idősebb, egy 23 és egy 19 éves állatnak.

A járványveszély miatt április 20-a óta zárva tartó állatkert azt állítja, hogy betartottak minden ajánlott óvintézkedést, és fogalmuk sincs, miként fertőződhettek meg a nagymacskák.

A gondozók és más dolgozók mind be vannak oltva Covid ellen, és ezzel együtt is csak védőfelszerelésben mennek be az állatok közé. Ellenőrzik és fertőtlenítik az állatok eledelét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!