napi cuki

2021.02.18. 09:20

Tizenhat év után újra gorillabébi született a Berlini Állatkertben

Az egész gorillacsalád nagy érdeklődést mutat a gorillabébi iránt, de az utódról való gondoskodás egyedül az anyaállat feladata.

A gorilla called Buu holds its newborn baby gorilla at their enclosure at Bioparc in Fuengirola on November 13, 2020. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jorge Guerrero

Tizenhat év után az első gorillabébi született a Berlini Állatkertben – jelentette be az intézmény.

Andreas Knieriem, az állatkert igazgatója közleményében kiemelte, hogy

az újszülött gorilla egészségesnek tűnik és anyja is megfelelően gondozza.

A kis gorilla anyja, Bibi élete első kilenc évét a hollandiai Apenheul Főemlősparkban töltötte, ahol egy gorillacsalád tagja volt. Ott tanulta meg, hogyan gondoskodnak más nőstény gorillák az utódaikról, és ez jó példát mutatott neki arra, hogyan gondozza saját kölykét – jegyezte meg a szakember.

Az Európai Veszélyeztetett Fajok Program (EEP) ajánlására költöztették Belgiumból a Sango nevű hím gorillát, a gorillabébi apját a Berlini Állatkertbe 2019 februárjában.

Az állatkert gorillacsaládjában él a világ legöregebb ismert gorillája, a 63 éves Fatou. A gorillamatróna elkülönítve tölti napjait a gorillacsalád mellett.

Az egész gorillacsalád nagy érdeklődést mutat a gorillabébi iránt, de az utódról való gondoskodás egyedül az anyaállat feladata – írta az állatkert. Mint hozzáfűzték, sem az állatgondozók, sem az állatorvosok nem mehetnek egyelőre a kis gorilla közelébe, így egyelőre nem ismert a neme és a súlya sem.

A Berlini Állatkert főemlősháza a koronavírus-járvány miatt jelenleg zárva van a látogatók előtt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!