mi következik?

2020.06.21. 09:40

Színes bőrű társat kapott a magányos fehér képregényhős

A képregénykészítőket is elérte az esélyegyenlőségi hullám, ugyanis a világhírű magányos cowboy a legújabb epizódban egy fekete seriff társaságában ered a bűnözők nyomába.

Forrás: V4NA Hírügynökség

A V4NA Hírügynökség arról ír, hogy történelmi fordulathoz érkezett a híres cowboy képregényhős, Lucky Luke története, ugyanis 80 magányos album után kapott egy társat, méghozzá nem is akármilyet. Lucky Luke a legújabb epizódban egy fekete seriff társaságában veszi fel a harcot a faji szegregáció és a Ku-Klux-Klan ellen, erről a sorozat rajzolója, Jul számolt be a Twitteren.

Az új album várhatóan október 23-án fog majd megjelenni és bár elsőre azt hihetnénk, hogy a mostanában reflektorfénybe került faji ellentétek ihlették a történetet, az író, Jul azt mondja, hogy a történet ötlete már jóval a BLM történések és tüntetések előtt megfogalmazódott benne. Mindenesetre

először fordul elő, hogy a képregényben ilyen fontos szerepet kap egy fekete szereplő,

mivel eddig csak elvétve jelentek meg a rajzokon színes bőrűek és akkor sem beszéltek, most pedig a főhőssel szinte egyenértékű szerepet kapott a fekete seriff.

Az album borítóján Lucky Luke egy gyapotmező közepén áll, fegyverrel a kezében, mellette pedig láthatjuk újdonsült társát, a fekete seriffet, akit Bass Reeves-ről mintáztak. Reeves volt az első fekete ember, akit a Mississippi-től nyugatra eső területen kinevezték a seriff helyettesének.

Lucky Luke kalandjait először 1946-ban olvashatták a rajongók, ez az egyik leghíresebb francia-belga képregény, melyből eddig több mint 300 millió albumot adtak el világszerte 29 nyelven – írja a franceinfo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!