folytatódik az őrület

2020.06.27. 09:02

Eltávolítanák a palacsintaszószról az afroamerikai nő képét

Az afroamerikai Jemima nagynéni képe a juharfaszirupos flakonon 1925 óta szerepel, ám most a BLM-mozgalom hatására el akarják távolítani. A leszármazottai azonban tiltakoznak és szeretnék, ha a néni képe az utókor számára is fennmaradna.

A V4NA Hírügynökség arról ír, hogy a minden feketét rabszolgának láttató őrület hatására egy olyan, elsősorban Amerikában ismert arckép tűnhet el a köztudatból és egy áru csomagolásáról, amely a termék “házias” jellegét sugallta évtizedeken keresztül. A Jemina nagynéni szirup elsősorban az Egyesült Államokban egy közkedvelt öntet például palacsintához, waffelhez és gofrihoz.

Jemima nagynéni egy létező személy volt, akinek az arcát egy juharfaszirup flakonhoz használta fel a gyártó vállalat 1925 óta. Eredetileg Lillian Richardnak hívták és Hawkinsban született – derítette ki róla a KLTV annak kapcsán, hogy kitudódott:

Jemima néni családja felháborodott a hírre, hogy a már nem élő rokonuk képét el szeretnék tüntetni a juharfaszirup csomagolásáról.

Az egyik családtag, Vera Harris elmondta, hogy a nénit mindenhol szerették és tisztelték Texas államban, amelyben körbeutazott és palacsintát árult élete végéig, amíg egy stroke el nem vitte. “Mi hősnek tartjuk őt, mert annak idején nagyon nehéz volt munkát szerezni és nem akarjuk, hogy a története törlődjön”- tette hozzá.

A család most azt várja, hogy a Quaker Oats vállalat megkegyelmezzen a hölgy képének és emlékének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!