Jó üzlet

2020.01.06. 13:08

528 millió forintot fizettek egy tonhalért Japánban

Az év első tokiói tonhalárverésének sztárjánál is volt drágább korábban.

Kimura Kijosi, a Sushi-Zanmai étteremláncot üzemeltető társaság elnöke (k) vág egy darabot a 193 millió japán jenért (mintegy 528 millió forintért) vásárolt 276 kilogrammos kékuszonyú tonhalból a tokiói Tojoszu halpiac ez évi első tonhalárverésén 2020. január 5-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Franck Robichon

Kilónként 700 ezer jenért (1,9 millió forintért) kelt el egy kékúszójú tonhal vasárnap Tokióban az új év első tonhalárverésén.

Kimura Kijosi, egy szusiétteremlánc tulajdonosa 193,2 millió jent (528 millió forint) fizetett a 276 kilós tonhalért, amelyet Oma város partjainál, Honsu japán fősziget északi csücskénél, az egyik legjobb halászhelyen fogtak ki a tengerből.

Ez volt a második legmagasabb ár egy tonhalért a tokiói tonhalárverések feljegyzésének kezdete, 1999 óta.

Az ismert vendéglős saját rekordját döntötte meg: tavaly az újévi árverésen, amelyet első ízben tartottak a bezárt világhírű tokiói halpiac, a Cukudzsi helyett az új, tojoszui halpiacon, soha nem látott összeget, 333,6 millió jent (911 millió forint) fizetett egy 278 kilós kékúszójú tonhalért.

Kimura Kijosi, a Sushi-Zanmai étteremláncot üzemeltető társaság elnöke (j) mutat egy levágott darabot a 193 millió japán jenért vásárolt 276 kilogrammos kékuszonyú tonhalból a tokiói Tojoszu halpiac ez évi első tonhalárverésén 2020. január 5-én
Fotó: Franck Robichon / MTI/EPA

A vasárnap vásárolt tonhalat a régi halpiac helyén létesült Szusizanmai szusivendéglőben fogják értékesíteni.

Kimura azt mondta, hogy

bár drága volt, a legjobb tonhalat akarja kínálni vendégeinek.

Borítókép: Kimura Kijosi, a Sushi-Zanmai étteremláncot üzemeltető társaság elnöke (k) vág egy darabot a 193 millió japán jenért (mintegy 528 millió forintért) vásárolt 276 kilogrammos kékuszonyú tonhalból a tokiói Tojoszu halpiac ez évi első tonhalárverésén 2020. január 5-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!