felmelegedés

2019.12.06. 09:55

Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében

Szokatlanul meleg idén a tél, és a közeli tengeri területeken nincs elegendő jégtakaró, ahol a ragadozók zsákmány után kutathatnának.

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt napokban elárasztották az éhes jegesmedvék az Oroszország északkeleti részén fekvő Rürkajpij városának környékét – közölte a Természetvédelmi Világalap (WWF).

Több mint 50 kóborló jegesmedvét számoltak meg a csukcs-földi város térségében.

„Szinte valamennyi jegesmedve sovány”

- mondta Tatjana Minyneko, a WWF helyi szervezetének illetékese. Ő vezeti a természetvédők azon csoportját, amely megpróbálja elejét venni a vadállatok és a helyi lakosság találkozásának.

A jegesmedvék jelenléte ugyan nem szokatlan a térségben, azonban igen ritka, hogy ilyen nagy számban közelítsék meg a lakott területeket egy időben.

December elejéhez képest a térségben szokatlanul meleg az idő, és bár a tengervíz kezd befagyni, a jégtakaró nem elég vastag, hogy a medvéket megtartsa – tájékoztatott a WWF.

Hónapokkal ezelőtt egy éhező jegesmedvét figyeltek meg a szibériai Norilszk térségében, több száz kilométerre délre természetes élőhelyétől. Az élelem után kutató éhes állatot befogták és Krasznojarszk állatkertjébe vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!