katasztrófa

2019.11.09. 15:10

Újabb halálos áldozatai vannak Ausztráliában a bozóttüzeknek

A tüzekben 35-40 ember sérült meg, közöttük 19 tűzoltó. Több mint ezer tűzoltó küzd a lángokkal.

Old Bar, 2019. november 9. Tûzoltó küzd a lángok megfékezésén az Új-Dél-Wales állambeli Old Bar település közelében 2019. november 9-én. Új-Dél-Walesben 72 bozóttûz volt aktív, ezek közül 18-at egyelõre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet. Az államban legkevesebb két ember életét vesztette, több százezer hektárnyi terület égett le.

Forrás: MTI/EPA/AAP

Fotó: Darren Pateman

Legkevesebb két újabb halálos áldozata van Ausztrália keleti részén a bozóttüzeknek, amelyek a legsúlyosabbak közé tartoznak az ország történetében – közölték szombaton a hatóságok.

Tűzoltó küzd a lángok megfékezésén az Új-Dél-Wales állambeli Old Bar település közelében
Fotó: Darren Pateman / MTI/EPA/AAP

Az új-dél-walesi tűzoltók a Sydneytől 550 kilométerre északra lévő Glen Innes település mellett találták meg egy gépjárműben egy férfi összeégett holttestét. Ugyanott ki tudtak menteni egy nőt egy égő házból, de kórházba szállítása után ő is belehalt sérüléseibe – közölte egy tűzoltó-parancsnok.

„A környéken több mint száz lakóház égett le, és hét embert eltűntként tartanak nyilván” – tette hozzá.

Új-Dél-Walesben szombat reggel 72 bozóttűz volt aktív, ezek közül 18-at egyelőre nem tudtak megfékezni, és hat veszélyeztet lakott területet.

A Sydneytől 330 kilométerre északra lévő Bobin kisváros „megsemmisült” helyiek beszámolója szerint.

Az államban több százezer hektárnyi terület égett le. A tüzekben 35-40 ember sérült meg, közöttük 19 tűzoltó. Több mint ezer tűzoltó küzd a lángokkal. Rossz hír nekik, hogy az időjárás továbbra is száraz és szeles marad, a hőmérséklet 35 Celsius-fok körül van.

Az Új-Dél-Walestől északra lévő Queensland államban 36 tűz ég kontroll nélkül, és egy veszélyeztet lakott területet a helyi tűzoltók szerint. A fenyegetett Noosa település több mint 2000 lakosát kitelepítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!