elárverezik

2019.08.31. 19:01

Kalapács alá kerül minden idők leggonoszabb gonoszának fejfedője

A messzi-messzi galaxis leghíresebb sisakjának és maszkjának kikiáltási ára 440 ezer dollár.

Forrás: Shutterstock

A legendás Csillagok háborúja filmek legendás gazemberét szerintem senkinek nem kell bemutatni. Ő az, aki rettegésben tartja azt a bizonyos messzi-messzi galaxist. Manapság már számtalan könyvben, filmben, videójátékban, pólókon, ételes dobozokon és még a játékboltok polcain is visszaköszön a sötét nagyúr – írja a Borsonline.

Bizonyára minden valamire való sci-fi rajongó “Szent Grálja” közzé tartozik a filmes gonosz sisakja és maszkja.

A sisakot a japán szamurájok felszereléséről mintázta akkoriban a történet szülőapja, George Lucas.

Természetesen a filmesek ebből a kellékből nem csak egyet készítettek, számtalan példánya létezik. Legyen az hivatalos, mozifilmes verzió, vagy a manapság már könnyen elkészíthető otthoni változat.

Az 1980-as Birodalom visszavág című filmben használt, és a brit színész, David Prowse által viselt kelléket aukcióra bocsátják Los Angelesben idén szeptember végén. Az üvegszálból készült, belül párnázott, három ponton rögzíthető Darth Vader jelmez tartozékok 440 ezer dolláros licitről fog indulni.

Semmi kétség, hogy Darth Vader az egyik legnagyobb gazember

– meséli mosolyogva az aukciós ház szóvivője.

Az ironikus filmes kellék ma már a pop-kultúra szerves részét képzi és a gonoszság egyik szimbólumává vált. Az aukcióra nagyon sok embert várnak. Mert bizonyára sokan örülnének egy eredeti Darth Vader maszknak odahaza a polcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!