incidens

2019.08.22. 20:45

Azért a japán szupervonatok sem hibátlanok

Nemrégiben 3300 utast ért egy kis kellemetlenség.

A photo shows the homecoming rush during Bon summer holiday at JR Hiroshima Station in Hiroshima on August 16, 2019. The Shinkansen (bullet train) service, which was suspended due to the typhoon Krosa (typhoon No. 10) on 15th, resumed operation, and was crowded with tourists and people returning to Tokyo from their hometown. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP / OSAMU KANAZAWA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN

Negyven másodpercig szélesre tárt ajtóval haladt egy 280 kilométeres sebességgel száguldó szupervonat szerdán Japánban.

Az incidensben senki sem sérült meg, de az ajtó nyitva felejtése miatt együttesen csaknem fél óra késés keletkezett hét sinkanzen (nagysebességű vonat) menetidejében, összesen 3300 utasnak okozva kellemetlenséget.

Az East Japan Railway Co. vasúttársaság közlése szerint a Szendaiból Tokióba tartó vasúti szerelvény egyik vagonjának ajtaját a takarítószemélyzet felejtette el „kulcsra zárni”. A vonat a pályaudvarról csukott ajtókkal indult el, a le nem zárt ajtó később, menet közben nyílt ki.

Az ajtó kinyílása miatt a szerelvény megállt és 15 percen át vesztegelt egy alagútban, és végül 19 perc késéssel érkezett célba 340 utasával. A ritka incidens miatt együttesen 28 perc késés keletkezett hét, összesen 3300 utast szállító szupervonat menetidejében.

A japán közlekedési minisztérium felszólította az ország keleti részén működő vasúttársaságot, hogy vegye elejét a hasonló eseteknek. Az East Japan Railway Co. bocsánatot kért az utasoktól a kisebb riadalmat okozó hibáért.

A japán szupervonatok híresek pontosságukról és biztonságukról.

Borítókép: egy szupervonat a hirosimai állomáson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!