Gyász

2019.05.17. 14:22

Elpusztult Grumpy, a net leghíresebb tekintetű mémmacskája

A halálhírt az állat tulajdonosai jelentették be péntek délelőtt közösségi oldalukon.

Los Angeles, 2019. május 17. 2015. december 1-jén Los Angelesben készített képen Grumpy Cat-ról, vagyis Zsémbes Macskáról. A macska, ami egy speciális betegség miatt szomorú grimaszba rándult arccal élte le az életét, és ezzel hatalmas ismertséget szerzett magának az interneten, 2019. május 14-én, 7 éves korában elpusztult. MTI/AP/Richard Vogel

Forrás: MTI/AP

Fotó: Richard Vogel

Hétévesen elpusztult Grumpy Cat, „eredeti nevén” Tardar Sauce, a macska, aki az első világszinten is híres és népszerű kisállat volt a világhálón. A Facebook közösségi oldalon 8,5 millió rajongója volt.

A híres macska kedden reggel halt meg húgyúti fertőzés okozta komplikációk következtében. A halálhírt a macska tulajdonosai jelentették be péntek délelőtt közösségi oldalukon. Azt írták, hogy a betegséget sajnos nem tudta legyőzni, így otthon, szerető kezek között halt meg békésen a népszerű cica.

Az arizónai család megjegyezte, hogy Grumpy Cat millióknak segített mosolyta csalni az arcára még a nehéz időkben is. A család azt írta, hogy a macska lelke mindenhol tovább fog élni a rajongókkal.

A morcos kinézetű Grumpy Cat még kölyökkorában lett az internet sztárja, majd több millió követője lett a különböző közösségi oldalakon. Még egy könyvsorozatot is kiadtak a nevével – olvasható a Huffington Post oldalán.

A macska még a világhírű musical-ben, a Macskákban is megjelent,

lletve inspirációul szolgált egy Grumpy Cat legrosszabb karácsonya című kalandfilmhez is 2014-ben.

Tiszteletére a londoni Madame Tussauds viaszmúzeum élethű figurát készíttetett.

" />

Borítókép: 2015. december 1-jén Los Angelesben készített képen Grumpy Cat-ról, vagyis Zsémbes Macskáról. A macska, ami egy speciális betegség miatt szomorú grimaszba rándult arccal élte le az életét, és ezzel hatalmas ismertséget szerzett magának az interneten, 2019. május 14-én, 7 éves korában elpusztult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!