Közérzet

2019.01.21. 13:58

Szörnyen érzi magát? Nos, nem akármilyen hétfő van

A Blue Monday, azaz „szomorú hétfő” egy pszichológus szerint az év legnyomasztóbb napja, amely idén január 21-re esik.

A Maszol cikke felidézi, hogy a depresszió specialistája, Cliff Arnall brit pszichológus egy bizarr matematikai képlettel határozta meg, melyik a legborúsabb nap az esztendőben. A felhasznált tényezők a következők: az időjárás, a karácsonykor felhalmozott adósság, a karácsony csillogása utáni monotónia érzetének felerősödése, az újévi fogadalmak megszegése, kevés motiváció, mohó vágy az életvitel megváltoztatására. A számítások eredménye pedig az, hogy 2019-ben január 21-e tekinthető az év legnyomasztóbb napjának.

Természetesen nem egy tudományosan igazolható, főleg nem egy bizonyítható képletről van szó: megalkotója 2018-ban maga is bevallotta, valójában csak egy marketingfogásra épült az elmélete, és bocsánatot kért a történtek miatt.

Mégis, ha január 21-én rossz napunk van, végső esetben akár erre is foghatjuk.

Ugyanakkor a portál cikke szerint ha kedvtelenek vagyunk, akár azt is megtehetjük, hogy valahogy átvészeljük a napot és este mielőbb elalszunk, várva a keddet, de akár tehetünk is valamit a csüggedés ellen. Menjünk sétálni, játszunk a hóban, süssünk valami finom édességet, igyunk egy forró italt, nézzünk meg egy kellemes vígjátékot, olvassunk egy inspiráló könyvet, szervezzünk társasjátékestet, öleljük meg egy családtagunkat, hívjunk fel valakit – sorolja a jobbnál jobb tippeket az írás.

Borítókép: illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!