Botrány

2018.12.25. 11:50

18 év után bukott le a csaló, aki papnak adta ki magát

Miguel Angel Ibarra esküvőket, keresztelőket is tartott, pedig nincs is felszentelve.

A spanyol katolikus egyház felmentette szolgálatából Miguel Angel Ibarrát, miután kiderült, hogy soha nem szentelték fel, így végezte szolgálatát először Kolumbiában, majd Dél-Spanyolországban – írja a BBC.

Az egyházi hivatal kijelentette: az általa végzett ceremóniákat érvényesnek tekintik, de az Ibarra által alapított közösségeket, vagy az általa meghallgatott gyónásokat nem.

Ibarráról úgy derült ki, hogy imposztor, hogy Kolumbiában panaszt nyújtottak be ellene azzal az állítással, hogy a férfi hamisította a dokumentumait.

Alapos vizsgálat után kiderült, hogy a férfi valóban nem lett soha felszentelve,

ezért most elrendelték, hogy visszatérjen Kolumbiába. Ibarra egyébként tavaly októberben költözött Spanyolországba, a 11000 lakosú Medina-Sidonia városába.

„Az ilyen események beárnyékolják azoknak a plébániáknak és papoknak a munkáját, akik példaértékűen szolgálják az egyházat életük minden napján„ – áll a helyi egyházmegye vezetőségének közleményében.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!