Andok-kalandok

2018.10.13. 07:45

Pénzfeldobással döntöttek egy perui falu polgármesteri tisztségéről

A két jelölt a sorsdöntő politikai eseményre Ica székvárosába utazott, ahol a falu rendőrfőnöke a választási bizottság helyi irodájában feldobta az érmét.

A dél-perui Ica régióban található Tibillo nevű faluban fej-fej mellett végzett a két legtöbb szavazatot kapott jelölt az október 7-én megrendezett helyhatósági választásokon. Az eltérő pártok színeiben indult Wilbert Estrada és unokatestvére, Javier Gallegos az összesen 347 leadott szavazatból 102-102 voksot szerzett, s ezért fej vagy írással kellett dönteni a település vezető tisztségének a betöltéséről.

A pénzfeldobásra Ica székvárosában került sor: a két jelölt odautazott, a pénzérmét pedig a falu rendőrfőnöke dobta fel.

A szerencse ezúttal Estradát pártolta, aki fejre fogadott. Az Acción Popular centrumpárt újdonsült polgármestere ezt követően kijelentette: örül a lehetőségnek, hogy előmozdíthatja „elfeledett falujának” ügyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!