Cukiságok cukisága

2018.10.27. 14:24

Albínó csacsi született egy alföldi tanyán

A hófehér állat láthatóan jól érzi magát a többi szamár között, akik még minden lépését figyelik.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török János

– Nyolc éve vannak szamaraink, de ilyet még nem láttunk – mondta Mácsai Béla, akinek Szegedhez közeli tanyáján egy albínó szamár született néhány napja, adta hírül a delmagyar.hu hírportál.

A hófehér csacsi láthatóan jól érzi magát a többi szamár között, akik még minden lépését figyelik. A gazda szerint a szamarak „családcentrikusak”, így meg sem fordult a fejükben, hogy kiközösítsék a más színű állatot, sőt születése óta védelmezik.

Az állatok és gazdájuk. Fotó: Török János / delmagyar.hu

Mácsai Béla egyébként a fajfenntartó program miatt kezdett el szamarakkal foglalkozni. Azt mondta, hogy az állatok tartását az Európai Unió is támogatja, éppen azért, hogy még évek múlva is lehessen természetes környezetben élő szamarakkal találkozni.

– A fajfenntartási programot annyira komolyan veszik, hogy a szamarakat csipezik, törzskönyvezik, sőt még útlevelük is van. Ezekre akkor van szükség, ha pároztatni akarják őket – mondta Mácsai Béla, aki a csongrádi hírportálnak még azt is elárulta, hogy a fehér csacsit egylőre nem nevezték el, még gondolkodnak a megfelelő névválasztáson.

A hófehér állatot befogadták fajtársai. Fotó: Török János / delmagyar.hu

Az albínó állatoknak egyébként nem piros, hanem kék, úgynevezett csókaszemük van. Ráadásul mindenre sokkal érzékenyebbek, például a környezeti hatásokra és a betegségekre is.

Borítókép: Török János / delmagyar.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!