Norman futása

2018.08.01. 09:59

Ámokfutást rendezett egy felzaklatott kenguru Ausztráliában

A rémült állat először egy házba tört be, amelyet összekent vérrel, majd megszökött az őt befogadó menhelyről is.

Red kangaroo (Macropus rufus) male, native to Australia | Kangourou roux (Macropus rufus) 20/09/2017

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Philippe Clément

Egy több mint két méter magas kerítést átugorva szökött meg kedden egy ausztrál állatmenhelyről egy felzaklatott kenguru, amely két nappal korábban valóságos „bűnügyi helyszínné” változtatott egy melbourne-i otthont.

A kenguru megmentői Norman Bates-nek keresztelték az állatot, Alfred Hitchcock Psycho című horrorjának főszereplője után, mivel az erszényes az ablaküveget áttörve rontott be egy lakásba vasárnap, majd kente össze vérrel a falakat.

„Mindent vér borított. Úgy nézett ki a helyszín, mintha a Psycho egyik jelenetében lettünk volna” – mondta Manfred Zabinskas, a Five Freedoms Animal Rescue nevű állatmenhely működtetője, akit a rendőrség kért fel az állat befogására.

Norman egy hatalmas elkerített területre került több másik kenguru közé, ám az állaton látszott, hogy nyugtalan, és keresi a kiutat.

„Soha nem találkoztunk még olyan kenguruval, amely annyira kétségbeesetten akart kijutni, mint Norman” – mondta Zabinskas, hozzátéve, hogy az állat olyan magasra ugrott, hogy még csak meg sem suhintotta a több mint két méter magas kerítés tetejét.

A kenguru, amely a szökést követően egy erdő felé vette az irányt, valószínűleg Melbourne egyik külvárosi területéhez közel, a vadonban él, nem messze attól az épülettől, ahol rátaláltak. Az állat eltévedhetett, és valószínűleg pánikba esett, amikor vasárnap betört a házba.

Ausztráliában nagyjából 45 millió kenguru él, és nem ritka, hogy az állatok betévednek a kertekbe az olyan nagyvárosokban, mint például a főváros, Canberra, amelyeket sűrű bozótos ölel körbe. Az aszály sújtotta területeken még nagyobb valószínűséggel bukkannak fel a lakott területeken élelem és ivóvíz után kutatva.

Nemrég egy keleti szürke óriáskenguru miatt kellett megszakítani egy futballmeccset Canberrában, mivel az állat beugrott a pályára, majd kényelmesen elheveredett a kapuban.

A déli Victoria államban, ahol a szárazság kevésbé jelent problémát, a kenguruk és emberek kellemetlen összetalálkozásainak oka az, hogy a gyors ütemű lakásépítés egyre jobban kiterjed az erszényesek természetes élőhelyeire.

„Amikor az állatok már nem tudnak hova menni az építkezések miatt, a kormány egyszerűen lelöveti őket, hogy megszabaduljon a problémától” – mondta Zabinskas.

Borítókép: Illusztráció/vörös kenguru

Forrás: AFP/Philippe Clément

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!