Csúcstechnológia és irkafirka

2018.07.07. 07:58

Firkaszerű fotókat készít egy kamera

Pont, pont, vesszőcske, készen van a... szelfi. A mesterséges intelligenciát használó telefonos fényképezőgép olykor nagyon mókás eredményt produkál.

A mobilok és kamerák készítőinek célja, hogy az eszközeikkel a lehetőségekhez mérten minél jobb minőségben lehessen fényképeket és videókat készíteni. A mérnökként és művészként egyaránt funkcionáló ausztrál Dan Macnish most szembement ezzel, és hobbiprojektként összerakott egy olyan kamerát, amely firkaszerű fotókat készít – számol be róla az Origo.

Fotó: danmacnish.com

Mint írják, a Draw This nevű eszköze egy instant fényképezőgép, a kameraszenzor és egy Raspberry Pi miniszámítógép mellett egy aprócska nyomtatót is tartalmaz, így

a kütyüvel elkészített fotók azonnal ki is nyomtathatóak.

A fényképek elkészítése után a kütyü a Google mesterséges intelligenciáját hívja segítségül, amely megpróbálja detektálni a fotókon látható objektumokat, majd behelyettesíti azokat a Quick, Draw! rajzolójátékban megalkotott firkákkal.

Persze rendszeresen hibázik a rendszer, azonban Macnish szerint ez szorosan hozzátartozik a mókához: például egy tál salátából hotdog lesz, míg a barátokkal készült szelfire valahogy felkerül egy kecske.

Borítókép: Dan Macnish

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!