szokatlan hobbi

2018.05.13. 19:07

Sebességrekordot döntött a guruló fafészer

A világ egyetlen engedéllyel rendelkező, motorizált facsűrje óránként 162,618 kilométeres sebességet ért el.

Forrás: YouTube

Megdöntötte saját világrekordját a walesi Kevin Nicks guruló fafészere, amely szombaton óránként 162,618 kilométeres sebességet ért el egy walesi strandon. A négykerekű fajármű előző sebességrekordja óránként 129 kilométer volt, amelyet ugyanazon a dél-walesi strandon, Pendine Sands-on állított fel.

Az 53 éves kertész az elmúlt években több mint 13 ezer fontot költött szokatlan járműve megalkotására és tökéletesítésre. Ez a világ egyetlen engedéllyel rendelkező, motorizált facsűrje – mondta a férfi.

Az oxfordshire-i Chipping Nortonban dolgozó Nicks eredetileg lerobbant Volkswagen Passatjára építette 2015-ben a guruló csűrt azzal az egyszerű céllal, hogy a térségben könnyen tudjon közlekedni kerti szerszámaival. Később felszerelte egy Audi RS4 motorral, ami jóval erősebb számos sportautóénál.

„Mindent én csináltam. Felépítettem a csűrt, hozzákapcsoltam a motort és megépítettem az alvázat. Egyedül a tetőszigetelést nem én csináltam. Később már azonban arra voltam kíváncsi, milyen gyorsan képes haladni” – mondta a kétgyermekes családapa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!