viccnek szánta

2018.05.30. 06:34

Azt kiabálta, bomba van a repülőn – kitört a pánik

Tucatnyi utas sérüléseket szenvedett egy indonéz légitársaság felszállni készülő repülőgépén, amikor pánik tört ki, miután egy utas azzal viccelődött, hogy pokolgép van a fedélzeten - közölte szerdán a helyi sajtó.

TO GO WITH Indonesia-Europe-US-Airbus-Boeing-aviation-business by Olivia Rondonuwu This picture taken in Tangerang, outside Jakarta on March 20, 2013 shows a Lion Air Boeing plane preparing for take-off at Sukarno-Hatta airport. A fresh rivalry between the world's biggest planemakers has kicked off in Indonesia after Airbus made a record multi-billion dollar deal in a country that has huge market potential, and has up until now been solid Boeing territory. Lion Air's deal with Europe's Airbus announced in Paris on March 18 was the most valuable commercial order booked in history. AFP PHOTO / ADEK BERRY / AFP PHOTO / ADEK BERRY

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Adek Berry

Az eset a Lion Air indonéz légitársaság Boeing 737-es gépén történt a Borneó nyugat partján fekvő Pontianak repülőterén. Az egyik utas azzal tréfálkozott felszállás előtt, hogy pokolgép van a fedélzeten. Ez pánikot okozott az utasok között. Az emberek a gép hátsó részébe tódultak, kinyitották a vészkijáratot, és fejvesztve elhagyták a gépet.

Többen végtagtörést és fejsérülést szenvedtek.

A rendőrség átvizsgálta a gépet, nem talált pokolgépet, a pánikot okozó férfit pedig őrizetbe vette. Az incidens miatt a repülő csak kétórás késéssel indult útnak.

A légitársaság közlése szerint csak az idén nyolc hamis bejelentés érkezett hozzá a gépein elhelyezett pokolgépekről.

Borítókép: a Lion Air egyik gépe

AFP PHOTO / Adek Berry

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!