fantasztikus találmány

2018.04.29. 17:55

Sötétben világító növényeivel nyert díjat egy magyar feltaláló Kínában

Kun Richárd a 6. Sanghaji Nemzetközi Technológiai Kiállításon nyert növényinnovációs díjat - közölte a Valor Hungariae Zrt. vasárnap.

SAMSUNG CSC

A flAVATAR nevű találmány egy olyan, száz százalékban növényi alapú anyag, amellyel ha külsőleg kezelik a vágott virágokat és cserepes növényeket, akkor azok fénylenek a sötétben.

Kun Richárd feltaláló cége, a Floreande Kft. által gyártott, bejegyzett találmányával kezelt növények a feltöltődés után azonnal sötétbe helyezve akár harminc percen keresztül zöld, kétféle kék, piros és fehér színekben fénylenek, illetve fluoreszkálnak.

Ha gyengül a növény fénye, akkor napon, lámpa alatt vagy mobillal újra „feltölthetőek”, így újra világítani fognak.

Feltöltés hiányában a látható fény átalakul halványabb tejfehér irányfénnyé, amelyet akár négy-öt órán keresztül is látni lehet – olvasható a társaság közleményében.

 

A flAVATARok az élővirágok tulajdonságaival rendelkeznek, ennek alapján kell kezelni mind a vágott virágot, mind a cserepes növényt – közölte a társaság.

A találmány a magyar állami tulajdonú Valor Hungariae Zrt. és partnere, a kínai Morgan Star Group közös szervezésében jutott ki a kiállításra.

Borítókép: A találmánynak köszönhetően világító szegfűcsokor

Wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!