Hacienda Nápoles

2018.04.10. 19:11

Nem maradnak otthon nélkül Escobar elhagyott vízilovai

Az állatok elvadult utódai évek óta fenyegetik a környékbelieket, ezért keresnek nekik új helyet.

Külföldi állatkertekben helyezné el Pablo Escobar néhai kolumbiai drogbáró vízilovainak elvadult utódait egy helyi környezetvédelmi szervezet.

A drogbáró Hacienda Nápoles nevet viselő birtokán kialakított magánállatkertjébe egykor négy afrikai vízilovat szerzett. Ezek elvadult utódai azonban jelenleg félelemben tartják a helyieket.

„Az elmúlt években nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy más országokba vigyük őket. Akadnak külföldi állatkertek, melyek érdeklődnek irántuk”

- idézi az El Tiempo című lap David Echeverry biológust, aki elmondta, hogy Peruval, Uruguayjal, Mexikóval és Ecuadorral tárgyalnak.

Pablo Escobar volt egykor a világ egyik leggazdagabb embere. Az ő irányításával működött a medellíni drogkartell: ezen keresztül érkezett az Egyesült Államokba importált kokain legnagyobb része az 1980-as években és az 1990-es évek elején. A drogbáró 1993-ban halt meg: 44 éves korában, egy razzia során lelőtték.

Halála után a Hacienda Nápoles pusztulásnak indult, a vízilovak a közeli erdőkbe költöztek és szaporodni kezdtek. Az állatok tönkretették a földeket és veszélyt jelentenek az emberekre is. Bár néhány vízilovat már sterilizáltak, nem tudni, pontosan hány példány él a régióban – mondta Echeverry.

„Két vagy három csoport lehet. Néha a víz alatt vannak, majd újra a szárazföldön, ezért nem tudjuk pontosan, mennyien vannak”

- mondta a Hacienda Nápoles park vezetője, Oberdan Martínez.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Karel Bartik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!