Harry Potter

2018.07.02. 16:34

20 milliót fizettek egy könyvért, pedig tele volt hibákkal

A regény kikiáltási ára 35 ezer fontról indult, de egy magángyűjtőnek 56 ezret is megért, így ő vihette haza az 1997-ben kiadott könyvet.

Egy hölgy éveken át nem is sejtette, hogy mekkora érték lapul a könyvespolcán.

20 millió forintért kelt el a Harry Potter és a Bölcsek köve egyik legelső példánya az angliai Bonhams árverésen. A regény kikiáltási ára 35 ezer fontról indult, de egy magángyűjtőnek 56 ezret is megért, így ő vihette haza az 1997-ben kiadott könyvet, mely akkor került kiadásra, amikor még senki sem ismerte J.K. Rowlingot vagy a varászlótanonc Harry Pottert – írja a legfrissebb Bors.

A neve elhallgatását kérő hölgy, aki több mint 21 évvel ezelőtt a Harrogate vasútállomáson vette meg, most pedig árverésre bocsátotta a könyvet, sosem gondolta volna, hogy az egy napon majd ekkora értékkel bír. Az eredeti kiadvány sok elírási hibát tartalmazott, melyeket később javítottak, valamint kétszer szerepelt az iskolaszerek listáján a varázspálca is.

Az ominózus első kiadású Harry Potter regény Fotó: Metro.co.uk

Többek közt ezek a bakik bizonyítják eredetiségét és növelik értékét ennek a kiadásnak, melyből mindössze 500 darab van a világon, így érthető, hogy a rajongók mindent megtennének azért, hogy magukénak tudhassanak egyet.

Borítókép: Flickr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!