Egyperces

2017.01.17. 15:50

Egyedül ültetett egy Central Parknál is nagyobb erdőt ez az indiai férfi

Jadav Payeng a '70-es évek vége óta óvja minden erejével a természetet.

BAMA

A férfi először "csak" otthonát, a Majuli nevű szigetet akarta megmenteni: a lassan kiszáradó, poros senki földjéből 30 év alatt egy gyönyörű, óriási erdőt varázsolt, de ennyivel nem érte be.

"1979-ben kezdtem az ültetést. Az első néhány fával sokat szenvedtem, de utána már egyszerűbb lett a dolog, mert a helyi fák magjait tudtam elültetni. Az erdő területe ma már meghaladja az 550 hektárt is, tehát nagyobb, mint a 330 hektáros, New York-i Central Park. Egy évben három hónapig néhány elefánt is él az erdőben, és a sűrű lombok rengeteg tigrisnek, orrszarvúnak és szarvasnak nyújtanak otthont.

Az az álmom, hogy Majuli és Jorhat ismét tele legyen erdővel. Mindig mondom az embereknek, egy fa kivágásával nem nyernek semmit. Én az utolsó lélegzetemig ültetni fogok. Előbb engem vágjanak fel, mint a fáimat!" - nyilatkozta szenvedélyesen a BBC-nek a férfi, aki nemcsak hazájában, de a sok más helyen is segített már fákat ültetni. Az otthonához közeli erdőt róla nevezték el Molai erdőnek, számtalan dokumentumfilm és riport foglalkozott már vele, és tevékenységéért többször ki is tüntették.

Fotó / Youtube -->

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!