Egyperces

2016.12.31. 18:57

Bowie, Prince és Gene Wilder előtt tisztelgett az újévi tűzijáték Sydneyben

Ausztráliában már 2017 van, főhajtással ünnepelték meg.

BAMA

A világ másik felén már elkezdődött az újév: Ausztráliában például magyar idő szerint délután kettőkor lőtték fel a 2017-et köszöntő tűzijátékokat. Sydneyben ráadásul nemcsak a látványra, hanem a főhajtásra is odafigyeltek a szervezők, az ottani durrogtatással ugyanis a 2016 során elhunyt David Bowie, Prince és Gene Wilder emléke előtt is tisztelegtek.

A város polgármestere, Clover Moore azzal magyarázta, miért pont erről a három hírességről emlékeznek meg, hogy David Bowie csaknem egy évtizedig élt Sydneyben, Prince az itteni, ikonikus operaházban adta egyik utolsó koncertjét, Wilder Willy Wonka és a csokigyár című filmjét pedig egyszerűen mindenki imádja.

A látványos show közepette egyszer csak felhangzott Bowie Space Oddityja, miközben a felrobbanó rakéták csillagszerű képeket rajzoltak, máskor szivárványszínűre váltott a szikraeső, és Wilder Willy Wonka-filmjének zenéjét játszották. Prince emlékére a Purple Rain szólt, akkor természetesen lila szikrákat szórtak az égre.

A Sidney-i tűzijátékot nem aprózták el, több mint százezer rakétát lőttek föl, és az egész hacacáré ára átszámolva kb. másfél milliárd forintra rúgott.

Címkék#Hírkereső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!